søndag 28. mars 2010

Den stille uke

Da er vi på vei inn i den stille uke. Jeg skal jobbe mye i påska i år, men har allerede hatt tid til å være et døgn på Tjønnhaugen. Mamma og pappa dro opp fredag og hadde med seg ny skuter og en haug med mat :p Lørdag var det "vi andre" sin tur. Marit, Maya, Nilsepus og undertegnede dro opp. Nilsepusen stakkar var ikke helt i form etter biltur på humpete vei, og skutertur opp til hytta. Han gikk litt inn i seg selv og kom ikke ut før til kvelds. Han lå under soffan stakkar, med ørene nedklistret mot hodet, og øynene store og stirrende. Han kom seg imidlertid til kvelden, etter å ha fått lånt et saueskinn. Katta brukte sauskinne som smokk. Sugde i seg litt ull, og ga skinnet en real massasje. Etter dette ble det en annen slags futt i han, og han kunne gå seg en runde eller ti inne i hytta og inspisere.

Vi fikk alle prøvd nyskuteren. Gøy med litt leking på myra forran hytta. og kjekt å vite hvordan man kjører om man skal ha behov for det.

Da vi skulle legge oss, ble vi overrasket av noen merkelige spor i snøen utenfor hytta. Så rett og slett ut som en baby-yeti hadde vært og tråkket rundt. Pappa løp inn for å sjekke sporboka si, mens jeg og Marit gikk på do. Marit holdt på å le seg i hjel over hvor lettlurte vi var, og kunne fortelle at det var hun som hadde lagd sporene. Hele gjengen fikk seg en real latter av dette...

I dag har vi vært og gått tur. Maya dannet så klart fortroppen, og turen gikk til Furuly. Maya hadde en stopp ved "trollkjærringa", en stubbe som ligner et troll, og vi må alltid stoppe der og sjekke om hun har godteri i sekken sin. Sannelig lå det ikke en kjærlighet på pinne i sekken hennes i dag :) På Furuly fikk vi kokt pølsene våre, og Solveig og Kjell bød på kaffe :)
Etter dette gikk turen hjem til Tjønnhaugen. Der sto sodd på menyen. Etter middag pakket jeg og fikk skuteskyss ned til parkeringa. Måtte ned i dag, da jobb står på tapetet i morgen og tirsdag. Men så bærer det opp i marka igjen, til nye (og forhåpentligvis) solfylte påskedager på fjellet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar