lørdag 8. januar 2011

Åndenes makt?

Nå har vel ikke åndene på Rakbjørg så innmari stor makt, men kanskje de har hatt det. I allefall har vi hatt besøk av en klarsynt her i dag, og henne kan dere lese mer om her Anne het damen, og var veldig pratsom og hyggelig.

Det første hun gjorde var å gi beskjed om at hun ønsket å ut i låven først. Hun gikk rett bort i den delen hvor vi har følt ting mest ekkelt. Her hørte/så hun en god del. Det hun fikk opp (som de så fint sier på åndenes makt på TV) var tortur. I og med at "torturrommet" lå i tilknytning til stallen, så ble lydene fra hestene brukt til å overskygge ropene fra ofrene, som ble bl.a pisket med hestepiskene. Hun mente at det ikke var de som bodde her som torturerte, men at dette kom fra rundt år 42-43, og hadde med krigen å gjøre. Folk gjemte seg i skogene rundt gården, og tyskerne brukte da låven til tortur. Hun kunne også se at 3 av de torturerte hadde dødd. I tillegg snakket hun om Reichskommissar, uten at hun greide å plassere han.

I vedbua hørte hun barnelatter. Hun mente dette kunne være en ung ungdom / tenåring. Hun mente dette var fra før krigen, og fikk opp året 1925.

Inne i huset merket hun nærværet av en mann og ei dame som hun antok var gift. De to var staselig kledd, damen hadde krage rundt hals og håndledd av nupereller. Hun hadde også tilknytning til håndarbeid, enten hun solgte eller drev med dette selv. Her kom hun med årstallene 1850 og 1880. Hun snakket om at dette paret hadde en del penger, og det var kona som var hjernen bak disse to, altså den som fikk økonomien til å gå rundt, og var den som kom med nye ideer til å tjene penger. Mannen var den som lagde mest bråk nede i sokkelen. Han var irritert på at det er så mye elektrisitet som står på, dette er vist sløsing, og han likte heller ikke bråk, så da passer det vel bra at ungene har TV-rom med pc'er og playstation der nede da... eller ikke. Her nede snakket også Anne om at hun fikk frem navnet Renate, uten at vi greide å finne ut hvem det kom fra. Ut i fra bilder, greide hun å finne ut at paret i huset var Ingebrigt (som jeg trodde "bodde" i vedbua) og kona hans, Berit.
Anne lagde en lyssøyle som hun sendte de avgårde med, og hvisket ut denne søylen etterpå, så nå gjennstår det å se om det blir noe roligere fremover :) Mens hun jobbet med denne søylen, ble jeg utrolig svimmel, så noe skjedde. Det gikk over med en gang hun var ferdig, men har kommet og gått litt etterpå. Det som var i låven ble "kostet ut" og sendt med elva nedover, så om et par-tre uker er nok låven helt som ny, og kan bli ryddet utav :)


1 kommentar:

  1. Oioi... åndemaning på melhus altså...
    Spennende...
    Æ vil bli me hvis du ska treff ho igjen... Æ vil ha me Maya å for å sjå om Maya sitt "tredje" øye bare va en barne greie eller om ho sjøl har stengt de. ho sjer av å te men itj så ofte lenger...

    SvarSlett